İçeriğe geç

Vites Ingilizcesi Ne

Ingilizce vites ne demek?

“geets” teriminin İngilizce-Türkçe Sözlükteki anlamları: 13 sonuçKategoriİngilizceGenel kullanım1Genel kullanımVites kutusu i.Yeni arabamın yedi vitesi var. Yeni arabamın yedi vitesi var. Daha fazla ifade2Genel kullanımTransmisyon i.

Ingilizce vites ne demek?

“vites” kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 13 sonuç gear i.

Araçlarda vites ne demek?

Bildiğimiz gibi, bir vites kutusu motorlu taşıtların hızını ve çekişini ayarlamaya yarayan bir aktarma mekanizmasıdır. Otomatik bir şanzıman, bu vites değişimlerinin aracın kendisi tarafından kontrol edildiği ve sürücünün hiçbir müdahalesine gerek duyulmayan bir sistemdir. Vites değiştirme anları bile sürücü tarafından hissedilmez.

Şanzıman ingilizcesi ne?

“Gearbox” teriminin diğer terimlerle birlikte İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 233 sonuçKategoriİngilizce1Genel kullanımGearbox i.Genel2Geneltransmission i.3Geneltransmission box i.

Vites hangi dil?

Vites; Fransızca “vitesse” kelimesinden Türkçeye “vites” olarak çevrilmiştir.

1 vites ne?

Öte yandan, 1. vites (1), sürücünün ne kadar gaz verdiğine bakılmaksızın, aracı birinci vitese sınırlayarak şanzımanın daha yüksek viteslere geçmesini önler. Bu, yokuşlara tırmanırken daha fazla tork sağlar ve yokuşlardan inerken motor freni sağlar.

Vites neden var?

Şanzıman, araçların hareket etmesini sağlayan en temel mekanizmalardan biridir ve otomobil kullanımında büyük öneme sahiptir. Şanzımandaki dişli sistemleri, farklı hız ve tork gereksinimlerine göre motor gücünü tekerleklere iletir.

Motor ingilizce ne?

İngilizce’den Türkçe’ye çeviri makinesi. Motor (araç), otomobil. Taşıyıcı, taşıyıcı, taşıyıcılar.

Otomatik vites N ingilizce ne demek?

N – Boş: Bu, aracı boş vitese getiren konumdur. S – Hız/Spor veya O – Overdrive: Vites kolu bu konumlarda olduğunda, araç normal şekilde vites değiştirir ve devir aralığı artar. Bu konumda yakıt tüketimi artar. D – Sürüş: Bu, aracın hareket etmesini sağlayan konumdur.

Uzun yolda d mi S mi?

“D” aynı zamanda yaygın olarak “overdrive” olarak da adlandırılır. Bu, otomatik şanzımandaki en yüksek “vites” ayarıdır. Bu vites, araç aynı hızda seyahat ederken otoyollarda veya uzun yolculuklarda kullanılır.

5 vites ne işe yarar?

Manuel şanzımanlı araçlarda gücü motordan tekerleklere aktarmak için 5 veya 7 ileri vites bulunur. Sürücü aracı hızlandırırken veya frenlerken bu vitesleri manuel olarak değiştirir. Otomatik araçlarda ileri, geri ve park için yalnızca birer vites bulunur.

Şanzıman ve vites aynı mı?

Araçtaki vites kutusu, sürücüye şanzımanla ne yapacağını söyleyen bir araçtır. Vites kutusu, şanzımanla birlikte çalışan ve torku güç kaynağından tekerleklere aktaran daha kapsamlı bir şanzıman organıdır. Bu eleman sayesinde aracınız farklı hız aralıklarında seyahat edebilir.

Şanzıman Türkçe mi?

Transmission kelimesi Fransızca kökenlidir ve orijinal hali boite de changement de gearse’dir (telaffuzu: buat dö şanjman dösosyal). Fransızcadaki gerçek anlamı “speed change box”tır. Sadece “transmission” kelimesi dilimize girmiş ve Türkçe’ye “transmission” olarak çevrilerek yerleştirilmiştir.

Şanzıman diğer adı nedir?

Şanzıman, diğer adıyla vites kutusu, motorda üretilen gücü dişli ve dişli takımları sistemi aracılığıyla tekerleklere iletmekten sorumludur.

Otomatik vites N ingilizce ne demek?

N – Boş: Bu, aracı boş vitese getiren konumdur. S – Hız/Spor veya O – Overdrive: Vites kolu bu konumlarda olduğunda, araç normal şekilde vites değiştirir ve devir aralığı artar. Bu konumda yakıt tüketimi artar. D – Sürüş: Bu, aracın hareket etmesini sağlayan konumdur.

Motorda vites ne demek?

Motosiklet şanzımanı, motorun gücünü aracın tekerleklerine ileterek motosikletin farklı hızlarda hareket etmesini sağlayan bir sistemdir. Sistem, sürücünün motosikletin hızını artırmasına veya azaltmasına olanak tanıyan farklı dişli oranlarına sahiptir.

Ingilizce trafik ne demek?

“trafik” kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 5 sonuç Trafik i.

Vites Tipi KVK ne demek?

Sürekli değişken şanzıman (CVT)

Tavsiyeli Bağlantılar: Dünyada En Çok Hangi Müzik Türü Dinleniyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir