Burdur’un hangi tatlisi meşhur?
Faydaları saymakla bitmez; Burdur ile özdeşleşen ve insan sağlığına önemli faydaları bulunan ceviz ezmesi; ceviz, irmik ve şekerin karışımından yapılan, başka hiçbir malzeme kullanılmayan özgün bir yöresel lezzettir.
Burdur’un en meşhur şeyi nedir?
Burdur’a gittiğinizde mutlaka tatmanız gereken yemekler: Ceylan böreği, Burdur şaşlık, Testi kebabı, çekme et, kömbe, Burdur muhallebi, ceviz ezmesi. Burdur’un en meşhur yemeklerinden biri olan ceylan böreği Burdur için çok önemlidir.
Ceviz ezmesi nasıl yapılır?
Ayrı bir yerde 2 su bardağı ince irmik ve 2 su bardağı ceviz kuru olarak karıştırılıp iyice yoğrulur. Bu karışım kaynayan şeker şurubuna katılır. Her şey iyice karışınca ocaktan alınır. Üzerine yağsız kuru irmik veya un serpilmiş tepsiye dökülür.
Burdur’da ne yenir meşhur?
Burdur’un meşhur yemekleri: Testi Kebabı, Burdur Şiş, Çekme Et, Ceylan Böreği, Peynirli Pide, Erik Böreği, Teneke Şiş, Mısır Böreği.
Burdur’un neyi meşhur hediyelik?
Burdur ziyaretinizde almadan ayrılmamanız gereken hediyelikler şunlardır: bakır çaydanlık, kahve cezvesi, ceviz ezmesi, ibecik kumaşı, basma kumaşlar ve ibecik bebekleri. Burdur’da önemli geleneklerden biri olan bakırcılık, bakır çaydanlık ürünlerini de beraberinde getirmiştir. Süs olarak kullanılır.
Burdur tatlı mı?
Burdur Gölü’nün suyu tuzludur. Son yıllarda gölü besleyen akarsular göle ulaşamamaktadır ve göl buharlaşma yoluyla su kaybetmiştir, bu da tuzluluğun artmasına neden olmuştur. Göl denizden iki kat daha tuzludur.
Burdur denince akla ne gelir?
Batı Akdeniz’de yer alan Burdur, Teke yöresinin kültür başkenti, göller, güller ve gönüller diyarı olarak kabul ediliyor.
Burdur’da en çok ne üretilir?
Ekonomisi büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayanan Burdur, son yıllarda mermer ve doğal taş sektöründe önemli ilerlemeler kaydetmiştir. İlimizin ekonomisinin yüzde 40’ını süt üretimi ve buna bağlı bitkisel üretime dayalı hayvancılık oluşturmaktadır.
Burdur Yeşilova’nın neyi meşhur?
Yeşilova, Burdur iline bağlı bir ilçedir. Sınırları içerisinde bulunan Salda Gölü ile ünlüdür.
Ceviz ezmesi hangi yöreye ait?
Burdur ceviz ezmesi, antik çağlardan beri sadece Burdur’da üretilen ve Burdur’a ait olan orijinal bir tatlı ve lezzettir. Eşit miktarda ceviz, irmik ve şeker karışımından hazırlanan son derece lezzetli ve hafif bir yemektir.
Ceviz ezmesi içinde ne var?
Ölçüler; 1000 gr. irmik, 1000 gr. dövülmüş ceviz, bir su bardağı su.
Burdur ceviz ezmesi kaç kalori?
Bu ceviz ezmesidirENERJİ (kcal) /(kj)354 kcal (1481kj)PROTEİN (g)10,5 gKARBONAT (g)75,0 g
Burdur’un neyi meşhur ceviz ezmesi?
Burdur ceviz ezmesi, Burdur’un ortalama 1000 metre rakımlı bölgelerinde yetişen cevizlerin tadıyla harmanlanarak sadece bir tatlı değil, 300 yılı aşkın geçmişi olan bir efsanedir. 2009 yılında coğrafi işaret tescil edilerek Burdur’a özgü bir lezzet olduğu kanıtlanmıştır.
Burdur neyi ünlü?
Burdur’un nesi meşhurdur? Sagalassos’un en ünlülerini listeledik. 2- Burdur Ceviz Ezmesi. Ceviz Ezmesi. … Salda Gölü 5- Burdur Şiş Burdur şiş yemeden Burdur’a gelemezsiniz! … Burdur Şiş 6 – İnsuyu Mağarası … İnsuyu Mağarası 7 – Burdur Ulu Cami.
Burdur’un neyi meşhur gezilecek?
Burdur’da Gezilecek YerlerSalda Gölüİnsuyu Mağarasıİncir HanıKremna Antik KentiBurdur Kent OrmanıBurdur Arkeoloji MüzesiSagalassos Antik KentiDoğa Tarihi MüzesiDiğer makaleler…
Çavdırın neyi meşhur?
İlçenin Değerleri: Çavdır ilçesi kavşak noktasında bulunmaktadır. Anason, buğday, haşhaş, çörek otu vb. üretimi ve ticareti yapılmaktadır. Göller Bölgesi’nin en büyük hayvan pazarı ilçemizde bulunmaktadır. Otomatik av tüfeği üretimi ve yedek parça üretimi yapılmaktadır.
Burdur’un meşhur siscisi kimdir?
Burdur’da misafirlerinizi götürebileceğiniz ve Burdur Şiş lezzetini tadabileceğiniz en iyi mekan Şişçi Musa’dır.
Burdur hangi yöreye ait?
Batı Akdeniz’de bulunan Burdur, Teke bölgesinin kültürel başkenti ve göller, güller ve kalpler diyarı olarak kabul edilir. Şehrimiz doğu ve güneyde Antalya, batıda Denizli, güneybatıda Muğla, kuzeyde Afyon ve Isparta ile çevrilidir.
Burdur Karamanlı neyi meşhur?
Karamanlı ilçesine bağlı Tefenni ilçesinde rezene üretimi ülke üretiminin yüzde 75’ini oluştururken, anason üretimi birinci, haşhaş üretimi ise beşinci sırada yer alıyor.