Bütünleştirici düşünme nedir?
Bütünleştirici düşünme, karşıt fikirlerin gerginliğine yapıcı bir şekilde karşı koyma ve birini diğerinin pahasına seçmek yerine, karşıt fikirlerin unsurlarını içeren ama hepsinden üstün olan yeni bir fikir biçiminde gerginliğe yaratıcı bir çözüm üretme yeteneğidir.8 Haziran 2021Bütünleştirici düşünme, karşıt fikirlerin gerginliğine yapıcı bir şekilde karşı koyma ve karşıt fikirlerin unsurlarını içeren ama hepsinden üstün olan yeni bir fikir biçiminde gerginliğe yaratıcı bir çözüm üretme yeteneğidir.
Birleştirici düşünce nedir?
Bütünleştirici düşünme: Bir problem durumunun birden fazla değişkeni (alt problem) içerdiğini ve bu nedenle bir problemin birkaç çözüm yönteminin bir araya getirilip birleştirilmesiyle çözülebileceğini anlamak.
Düşünme türleri nelerdir?
Düşünme farklı sınıflandırmalara tabidir: Mantıksal düşünme – irrasyonel düşünme. Somut düşünme – soyut düşünme. Tümdengelimli düşünme – tümevarımlı düşünme.
Kombinasyonel düşünce nedir?
Bir problemin çözümü somut yollarla sınırlı değildir. Problemdeki değişkenler arasındaki ilişkileri bulun. Tümevarım ve tümdengelim yoluyla düşünme gözlemlenir (Senemoğlu, 2011). Bu dönemdeki düşünmenin bir diğer özelliği de kombinatoryal düşünmedir.
Bütünleştirici yaklaşım nedir?
Bütünleşik yaklaşım, Mathison ve Freeman (1997) tarafından eğitim sürecinde öğretilecek kavram ve becerileri ya da birden fazla disiplinden gelen öğeleri bir araya getiren, ortak temalardan ya da disiplinler arası bağlantılardan oluşan bir araştırma modeli olarak tanımlanmaktadır.
Felsefenin bütünleştirici olması ne demek?
Felsefenin kurucu veya bütünleştirici boyutu: Felsefenin kurucu veya bütünleştirici boyutu aslında insan zihninin bilişsel gelişimi veya zihnin bir amaca yönelik çalışması sonucunda ortaya çıkar.
Yansıtıcı düşünme ne demek?
Yansıtıcı düşünme, öğretim veya öğrenme yöntemi ve bireyin düzeyiyle ilgili olumlu ve olumsuz durumları belirlemeyi ve sorunları çözmeyi amaçlayan düşünce sürecidir [9].
Omnipotent düşünce ne demek?
-Her şeye gücü yeten düşünce: “Her şeyi yapabilecek güce sahibim!” ilkesine dayanır. Ergenler kendilerini bir Süperman gibi hissedebilirler. Gözleri siyahtır. Dünyayı kurtarabilecek kadar güçlü olduklarını düşünebilirler.
Hipotetik düşünce nedir?
1. Varsayımsal düşünme: Günlük yaşamda ya da eğitimde karşılaşılan bir sorunu çözmek için olası çözümler geliştirmeyi ve bunları belirli bir düzen içinde uygulamaya koymayı sağlayan düşünce sürecidir.
Çok düşünmeye ne denir?
İngilizceden dilimize giren overthinking kavramı “çok fazla düşünmek” anlamına gelir. Geçmiş deneyimleriniz veya gelecekteki bir sorun hakkında çok fazla ve çok uzun süre düşünmek anlamına gelir. Overthinking, sürekli kendini tekrarladığı için “geviş getirmek” olarak da tanımlanır.
Gudumlu düşünce nedir?
“Yönlendirilmiş düşünme” bizi, çevreden gelen verileri, akıl ve mantıkla filtrelemeden, bağlamından bağımsız olarak değerlendirmeye yönlendirir, çünkü zaten bir fikir tarafından yönlendiriliyoruz. Çok motive olmuşsak, sadece fiyat bilgisine dayanarak Trendyol’da çocuklar için halı satıldığını varsayabiliriz.
Analitik düşünmenin tersi nedir?
Başka bir deyişle, analitik düşünme konuyu parçalara ayırırken, sistemsel düşünme o konunun hangi parçası olduğunu inceler. Analitik düşünme ayrılan parçaların ayrıntılarını ve özelliklerini inceler. Sistemsel düşünme bütünün davranışını parçasına bakarak anlamaya çalışır.
Birleştirici düşünme nedir?
Bütünleştirici düşünme, olasılıkları sistematik bir şekilde kullanan ve olasılıkları olasılıklara göre değiştiren bir düşünme biçimidir.
Korelasyonel düşünme nedir?
Korelasyonel düşünme: Değişen bir nesneyi başka bir değişken nesneyle ilişkilendirme süreci olarak sınıflandırılabilir (Lawson, 1995). Hogan ve Fisherkeller (2005) bilimsel düşünmeyi; bilimsel bilgiyle birlikte düşünmenin uygulanması olarak açıklamıştır.
Metabilissel düşünce nedir?
Meta bilişsel düşünme, tanımı gereği, kişinin kendi düşünce süreçlerinin farkında olması ve bu süreçleri kontrol edebilmesi anlamına gelir. Dikkat, hafıza, kavrama ve problem çözme gibi bir kişinin bilişsel süreçlerini bilinçli ve kasıtlı olarak izleme ve düzenleme sürecini ifade eder.
Bütünleştirici değerlendirme nedir?
Bütünleştirici düşünme, Graham Douglas tarafından 1986 yılında geliştirilen bir alandır. Sezgi, mantık ve hayal gücünün insan zihninde bütünleştirilmesi yoluyla bütünsel bir strateji, taktik, eylem, test ve değerlendirme sürekliliği geliştirme süreci olarak tanımlanır. Bütünleştirici düşünme, Graham Douglas tarafından 1986 yılında geliştirilen bir alandır. Sezgi, mantık ve hayal gücünün insan zihninde bütünleştirilmesi yoluyla bütünsel bir strateji, taktik, eylem, test ve değerlendirme sürekliliği geliştirme süreci olarak tanımlanır.
Yansıtıcı düşünme nedir?
Yansıtıcı düşünme, öğretim veya öğrenme yöntemi ve bireyin düzeyiyle ilgili olumlu ve olumsuz durumları belirlemeyi ve sorunları çözmeyi amaçlayan düşünce sürecidir [9].
Korelasyonel düşünme nedir?
Korelasyonel düşünme: Değişen bir nesneyi başka bir değişken nesneyle ilişkilendirme süreci olarak sınıflandırılabilir (Lawson, 1995). Hogan ve Fisherkeller (2005) bilimsel düşünmeyi; bilimsel bilgiyle birlikte düşünmenin uygulanması olarak açıklamıştır.
Yanal düşünme nedir kpss?
Yanal düşünme, sorunları dolaylı ve yaratıcı bir yaklaşım kullanarak, hemen belirgin olmayan ve geleneksel adım adım mantıkla ulaşılamayan argümanlar kullanarak çözmekle ilgilidir. Yanal düşünme, doğal, mantıksal ve matematiksel düşünme biçimine karşı geliştirilen alternatif bir düşünme biçimidir.